follow...

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ...

Από την Α' ΕΛΜΕΔ εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:


Είναι θλιβερή η εικόνα μιας Διοίκησης η οποία αφού διέλυσε στην κυριολεξία τα σχολεία, υπέσκαψε το ηθικό και προσπάθησε να διαβρώσει το ήθος των εκπαιδευτικών, αναζητά εσχάτως τις ευθύνες από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, για τον αλλοπρόσαλλο και παράνομο τρόπο με τον οποίο έχει κατανεμηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό σ' αυτές.

Καταγγέλλουμε στο δωδεκανησιακό λαό τις αθρόες αποσπάσεις εκπαιδευτικών από τη περιοχή μας σε άλλες περιοχές της επικράτειας, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και ενώ ήταν γνωστές οι ελλείψεις του νομού μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Χωρίς κανέναν έλεγχο περισσότεροι από 140 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έλαβαν απόσπαση λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Καταγγέλλουμε τον ασυνάρτητο αυθαίρετο, ρουσφετολογικό και κυρίως παράνομο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας που πρέπει να σταματήσουν και να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΩΣ.

Καταγγέλλουμε τον ισοπεδωτικό τρόπο με τον οποίο επιχειρεί αυτές τις ημέρες η Διοίκηση -δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων - να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, πιέζοντας τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να προβούν ανεξαρτήτως συνθηκών σε συμπτύξεις σχολικών τμημάτων, δηλαδή συνένωση τμημάτων προκειμένου να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικούς.

Καταγγέλλουμε ότι επιχειρείται παραβίαση και αυτής ακόμη της εγκυκλίου του υπουργείου που ορίζει μέγιστο αριθμό 25 μαθητών ανά τμήμα για λόγους που σχετίζονται με την μετάδοση του ιού της γρίπης. Αναρωτιόμαστε αν το υπουργείο είναι ενήμερο για τη συμπεριφορά των περιφερειακών και νομαρχιακών διοικητικών οργάνων.

Καταγγέλλουμε τις μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων. Πότε λοιπόν θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων στα σχολεία;

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις που ασκούνται σε συναδέλφους να διδάσκουν μαθήματα άσχετα με την ειδικότητά τους.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι εξαιτίας της απαράδεκτης κατανομής των εκπαιδευτικών πολλοί απ' αυτούς στέλνονται σε περισσότερα από δύο σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι άψυχα σακιά που όταν δεν τα χρειαζόμαστε πλέον για ψήφους τα πετάμε από δω κι από κει.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης, γεγονός που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να αποσπώνται εκπαιδευτικοί σε διάφορες θέσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν για να διδάσκουν στις τάξεις με το πλήρες ωράριο διδασκαλίας και όχι για να παρέχουν αμφίβολής χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας γραμματειακή υποστήριξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, όλοι οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση και δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι σ' αυτές τις προκλήσεις της Διοίκησης. Αρνούμεθα να πληρώνουν πρώτα οι μαθητές μας και μετά εμείς, την εγκληματική αμέλεια, τον ρουσφετολογικό εκχυδαϊσμό, την ανικανότητα, αλλά κυρίως τη σκόπιμη προσπάθεια των διοικούντων, να διαλύσουν το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Φτάνει πια.

Απαιτούμε :

• Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών των σχολικών μονάδων.

• Αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις πράξεις της Διοίκησης.

• Εφαρμογή της νομοθεσίας στην ίδρυση οργανικών θέσεων, την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις.

• Όχι στις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων.

• Όλοι οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους.

• Όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία με πλήρες ωράριο διδασκαλίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

• Δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην παροχή της γνώσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β.ΖΗΚΑΣ

Το κείμενο αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου
 
το αρθρο στη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ροδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου