follow...

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΕΣΒΟΣ,ΠΕΤΡΑ...

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού μας κατά της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά κατά του Δημάρχου Πέτρας, Απόστολου Αλατζά, σχετικά με το δάνειο των 400.000 ευρώ που θα λάβει από την Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αντίθεσή του για το γεγονός ότι η αποπληρωμή του δανείου θα γίνεται μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι είναι η βασική πηγή μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Δήμων. Επιπλέον, καυτηριάζει την στάση του Δημάρχου απέναντι σε υπάλληλο που ζήτησε να ενημερωθεί για τους όρους του δανείου, τονίζοντας ότι “αντιμετωπίστηκε με προσβλητικό τρόπο από τον κ. Αλατζά”.
Η απόφαση για το δάνειο είχε παρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Αύγουστο, αλλά οι ενέργειες για την λήψη του ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες. Το ποσό των 400.000 ευρώ θα αποπληρωθεί σε 10 χρόνια, με μηνιαία δόση 4.500 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου
Στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, υπογραμμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε τους υπαλλήλους του Δήμου για την λήψη του δανείου, αλλά ούτε και για την μεταφορά της μισθοδοσίας των περισσότερων υπαλλήλων στην συγκεκριμένη τράπεζα. «Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρας, η αποπληρωμή του δανείου θα γίνεται με πάγια εξουσιοδότηση μέσα από τους ΚΑΠ, οι οποίοι είναι η βασική πηγή μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ και ως προϋπόθεση για την λήψη του δανείου τέθηκε να ανοιχτούν λογαριασμοί μισθοδοσίας προσωπικού για τους περισσότερους υπαλλήλους στην τράπεζα αυτή. Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι οι μισθοί των συναδέλφων είναι η εγγύηση για το δάνειο αυτό», επισημαίνει ο Σύλλογος και συνεχίζει τονίζοντας: «Με δεδομένη την πάγια θέση μας ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους δανειοδότηση που υποθηκεύει το μέλλον των ΟΤΑ και των δημοτικών υπαλλήλων, εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο δάνειο, που βάζει σε κίνδυνο την μισθοδοσία των εργαζομένων στον Δήμο Πέτρας. Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην υποθήκευση της μισθοδοσίας των συναδέλφων και ζητούμε από τον Δήμαρχο Πέτρας να φροντίσει άμεσα να αλλάξει τους όρους του δανείου. Επίσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε σε συνεχή επιφυλακή, έτοιμοι να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των συναδέλφων εργαζομένων του Δήμου Πέτρας».

Η απάντηση του Απ. Αλατζά
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέτρας τονίζει ότι δεν θα κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση η μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι και παλιότερα είχαν ληφθεί δάνεια από τον Δήμο με χειρότερους όρους, αλλά κανείς δεν είχε αντιδράσει: «Ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι εργατοπατέρες έχουν πεθάνει και ότι η κοινωνία τους απορρίπτει. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέτρας ξέρουν καλά ότι απολαμβάνουν, ίσως για πρώτη φορά, τα κεκτημένα δικαιώματά τους, όπως είναι το πριμ κατοικίας, το οποίο μέχρι σήμερα δεν δινόταν. Αυτή η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα τους. Ο Δήμος Πέτρας είχε ξαναπάρει δάνειο, στο ίδιο ύψος και με χειρότερους όρους, αλλά κανείς δεν είχε αντιδράσει. Πού ήταν τότε να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους; Εν πάση περιπτώσει, δεν θα κινδυνεύσουν οι μισθοί των υπαλλήλων και αυτό το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά».


το αρθρο στα "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου