follow...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (ακομα περιμενουν...)

• Η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων συμπολιτών μας έχει τελματώσει. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα 2000 αιτήσεις πολιτών εκκρεμούν και δεν έχουν χρεωθεί ακόμα σε αρμόδιο υπάλληλο για διεκπεραίωση.
• Η αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας, αν συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, το πρόγραμμα θα επιμηκυνθεί στα 10 χρόνια, με άμεσες συνέπειες οι πληγέντες να υποφέρουν στα λυόμενα για πολύ καιρό.


• Σε ότι αφορά τις ανακατασκευές κτισμάτων από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 σε σύνολο 1107 κτισμάτων έχουν εκδοθεί, 17 μήνες μετά, μόνο 86 εγκρίσεις Δωρέαν Κρατικής Αρωγής (ΔΚΑ), δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 8%.
• Σε ότι αφορά τις επισκευές σε σύνολο 3410 κτισμάτων έχουμε μόνο 1181 εγκεκριμένες άδειες επισκευής, ήτοι ποσοστό μικρότερο του 35%.
• Υπάρχει έλλειμμα χρηματοδότησης για τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις στο ΤΑΠ 7.378.271€ που καθημερινά διευρύνεται.
• Υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις από τις 5-05-09. Σας στέλνουμε συνημμένους πίνακες με αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω.


• Υπάρχουν επίσης ανάγκες για λυόμενους οικίσκους.
• Το Πρόγραμμα της οικιστικής αποκατάστασης είναι προφανές ότι δεν δύναται να διεκπεραιωθεί από το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΤΑΠ Πύργου. Η λύση της μεταφοράς υπαλλήλων από το ΤΑΣ της Αθήνας, της Κοζάνης κ.λ.π. δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, αντιθέτως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.


Σε ότι αφορά τα λοιπά πυρόπληκτα κτίσματα (Αποθήκες, Σταυλικές Εγκαταστάσεις κ.λ.π.) από τα 739 ολοσχερώς κατεστραμμένα κτίρια έχουν εκδοθεί μόνο 393 βεβαιώσεις καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, δηλαδή ποσοστό μόνο 53%. Μάλιστα, επειδή η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αποκατάστασης έχει εκπνεύσει, το πρόγραμμα έχει ήδη τελματώσει.
Οι προτάσεις….


Κατόπιν των ανωτέρω, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις άμεσης επίλυσης των προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις μας :
1. Στελέχωση του ΤΑΠ με τουλάχιστον 15 Πολιτικούς Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες και 5 διοικητικούς υπαλλήλους.
2. Να γίνει άμεση χρηματοδότηση και προγραμματισμός απρόσκοπτης και διαρκούς ροής πιστώσεων για το πρόγραμμα της οικιστικής αποκατάστασης. Άμεση καταβολή ποσού 7.500.000€
3. Παράταση προσθεσμιών υποβολής αιτήσεων για σεισμόπληκτα και πυρόπληκτα τουλάχιστον 6 μηνών.


4. Έκδοση ΚΥΑ η τροποποίηση της υφιστάμενης για την ρύθμιση της χορήγησης Δωρεάν Κρατικής Αρωγής σε πληγέντα κτίσματα ΚΑΙ από προγενέστερους σεισμούς, εφόσον δεν έχουν τύχει στεγαστικής συνδρομής στο παρελθόν και σήμερα κρίνεται επείγουσα η ανάγκη αποκατάστασης.
5. Να γίνει παραχώρηση 20 λυόμενων οικίσκων για επείγουσες ανάγκες συμπολιτών μας που έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης στεγαστικής αποκατάστασης. Τη διαχείριση της αποκατάστασης αυτής δύναται να αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας

2 σχόλια:

  1. Η κατασταση δεν παει αλλο εδω κατω παιδια σας ευχομαι να μην σας τυχει τετοιο κακο.Ολοι μας εχουν στο περιμενε αλλα δεν παει αλλο ειμαστε σχεδον αστεγοι ας κανει κατι καποιος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. distihos re paidia tha parete psihoyla opos pirame kai emis stin evia ipomoni kai kouragio,ine poli kafroi oloi tous!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή