follow...

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΜΥΤΙΛΗΝΗ συμβασιουχοι ΥΠ.ΠΟ.

Στο δρόμο οι συμβασιούχοι
 
Συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Μυτιλήνης ήταν η πλειοψηφία των 50 περίπου συγκεντρωθέντων χθες το πρωί στην πλατεία Σαπφούς, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των απασχολούμενων σε προγράμματα Stage.

Οι συγκεντρωμένοι συναποφάσισαν τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου σε επίπεδο Λέσβου, στο οποίο θα κατατεθούν οι προτάσεις-διεκδικήσεις όλων των συμβασιούχων. Παράλληλα, το ίδιο όργανο θα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις κατηγορίες συμβασιούχων να το πλαισιώσουν και να κλιμακώσουν όλοι μαζί τον αγώνα τους για ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων.
Εκτός απ’ τους συμβασιούχους στην Αρχαιολογία και στις άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κάποιοι εκ των οποίων παραμένουν με συμβάσεις περί τα 15 χρόνια, υπήρξαν και συμβασιούχοι απ’ το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και δασοπυροσβέστες, ενώ έδωσαν το παρών στην πλατεία Σαπφούς ελάχιστοι απ’ τους πολλούς απασχολούμενους στα Stage.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνονται αιτήματα όπως η νέα νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, αλλά και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες υπουργείων, όπως το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, που χρόνια τώρα λειτουργεί με συμβασιούχους.
 
το αρθρο απο την εφημεριδα "ΕΜΠΡΟΣ" της λεσβου.

1 σχόλιο:

  1. Μιλάγανε για καλύτερες ημέρες.Μιλάνε για καλύτερες μέρες.Στους δρόμους οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού.Στους δρόμους θα αρχίσουν σιγά σιγά να βγαίνουν κι άλλοι για να καλύψουν βασικά αιτήματά τους.Στους δρόμους σήμερα και πολλοί άλλοι για να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.Για καιρούς δοξασμένους. . . Που αν ξέρανε οι νεκροί τι έχουν απογίνει και πόσο έχουν μεγαλοπιαστεί όλοι όσοι ήταν μαζί τους αλλά δεν σκοτώθηκαν, θα καθόντουσαν στο σπιτάκι τους.Που αν ξέραν οι νεκροί πώς έχει καταντήσει η δημοκρατία θα φρίζανε. Αλλά και πάλι ΕΜΕΙΣ θα γυρέψουμε βερεσέ απ' τον μπακάλη,εάν θα υπάρχει κι αυτό το επάγγελμα σε λίγο. Μιλάνε για τιμές.Το ντουλάπι όμως δεν έχει ψίχα ψωμί.Στον απλό λαό ποιος τελικά θα αποδώσει την τιμή που του αξίξει?
    Για ποια ελευθερία, για ποια δημοκρατία, για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε?
    ΓΙΑ ΠΟΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ???
    με αφορμή τη μέρα κι Ένα τραγούδι του Θεοδωράκη και της Μαρίας Δημητριάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή