follow...

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΡΔΙΤΣΑ και ΟΤΑ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σκοπό την συζήτηση για την πορεία των εξελίξεων στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από τον χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα επίπεδα στα οποία κυμάνθηκε η χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι πανελλαδικά, ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Απόστολος Ταξιάρχης.
«Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Καρδίτσας η συμμετοχή είναι περίπου στο 90%, σε ορισμένους Δήμους του Νομού μας τα ποσοστά είναι λίγο μικρότερα, ενώ σε άλλους Δήμους υπάρχει καθολική συμμετοχή των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Ταξιάρχης επισημαίνοντας ότι «κάθε μέρα όμως που περνάει όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, από εκείνους που ακόμα δεν είχαν απεργήσει, μπαίνουν στον απεργιακό αγώνα. Αυτό δείχνει ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια, παλεύουμε να μην διαλυθούν τα ταμεία μας, να μην πάρουν τα αποθεματικά των ταμείων μας, που είναι περίπου 1,5 δισ. ευρώ και τα δώσουν στα ελλειμματικά ταμεία».
«Εμείς αγωνιζόμαστε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους ώστε να μην δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται σε λίγα χρόνια, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μην αυξηθούν οι εισφορές τους», τόνισε ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτό τον αγώνα συμμετέχουν σύσσωμοι όλοι οι εργαζόμενοι. Μετά τις εξελίξεις στην πανελλαδική συγκέντρωση που έχουμε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη, όπου κλιμακώνεται η απεργία μας, στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας». «Από κει και πέρα θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε ο κ. Ταξιάρχης επαναλαμβάνοντας: «Εμείς θέλουμε να μην διαλυθούν τα ταμεία μας». 



το αρθρο στην "ΠΑΤΡΙΔΑ  της καρδιτσας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου