follow...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΟΕ-ΟΤΑ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σκοπό την συζήτηση για την πορεία των εξελίξεων στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από τον χώρο του Δημαρχιακού μεγάρου οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.
Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα επίπεδα στα οποία κυμάνθηκε η χθεσινή πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ και στον οποίο συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι πανελλαδικά, ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Απόστολος Ταξιάρχης.
«Αυτή τη στιγμή στο Δήμο Καρδίτσας η συμμετοχή είναι περίπου στο 90%, σε ορισμένους Δήμους του Νομού μας τα ποσοστά είναι λίγο μικρότερα, ενώ σε άλλους Δήμους υπάρχει καθολική συμμετοχή των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Ταξιάρχης επισημαίνοντας ότι «κάθε μέρα όμως που περνάει όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, από εκείνους που ακόμα δεν είχαν απεργήσει, μπαίνουν στον απεργιακό αγώνα. Αυτό δείχνει ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια, παλεύουμε να μην διαλυθούν τα ταμεία μας, να μην πάρουν τα αποθεματικά των ταμείων μας, που είναι περίπου 1,5 δισ. ευρώ και τα δώσουν στα ελλειμματικά ταμεία».
«Εμείς αγωνιζόμαστε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που να έχει δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Αγωνιζόμαστε για τους εργαζόμενους ώστε να μην δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται σε λίγα χρόνια, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μην αυξηθούν οι εισφορές τους», τόνισε ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας υπογραμμίζοντας ότι «σε αυτό τον αγώνα συμμετέχουν σύσσωμοι όλοι οι εργαζόμενοι. Μετά τις εξελίξεις στην πανελλαδική συγκέντρωση που έχουμε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη, όπου κλιμακώνεται η απεργία μας, στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας». «Από κει και πέρα θα ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι» δήλωσε ο κ. Ταξιάρχης επαναλαμβάνοντας: «Εμείς θέλουμε να μην διαλυθούν τα ταμεία μας».

Μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια αντιμετωπίζει ήδη η πόλη της Καρδίτσας
Αναφερόμενος στην αναμφίβολα προβληματική κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη της Καρδίτσας, μια κατάσταση που πραγματικά «καίει» όλους τους δημότες, ο κ. Ταξιάρχης παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα στη μεγαλύτερη πόλη του Νομού μας, αλλά εμείς έχουμε βγάλει προσωπικό ασφαλείας μαζί με ένα απορριμματοφόρο και ένα καδοφόρο, τα οποία πηγαίνουν σε βασικά σημεία της πόλης, όπως είναι το νοσοκομείο, τα ιδρύματα και το νεκροταφείο, και μαζεύει τα σκουπίδια από τους συγκεκριμένους αυτούς χώρους με σκοπό να προστατέψουμε την δημόσια υγεία των κατοίκων. Εμείς, από την δική μας πλευρά, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα στη δημόσια υγεία. Σε μια απεργία όμως υπάρχουν και κοινωνικές επιπτώσεις». Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας επεσήμανε επίσης τα εξής: «Δεν μπορούμε, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, να καθαρίσουμε όλη την πόλη μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Όλα αυτά τα σκουπίδια που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα μετά τις ημέρες της Αποκριάς, δεν είναι δυνατόν να τα μαζέψουμε εξ ολοκλήρου σήμερα. Θα το κάνουμε φυσικά, μόλις όμως λήξει η απεργία, γιατί έτσι και αλλιώς πάλι εμείς θα τα μαζέψουμε».

Με μισθωμένο φορτηγό και εργάτες προσπαθούν να καθαρίσουν τα καταστήματά τους οι επαγγελματίες της Καρδίτσας
Σχολιάζοντας την κίνηση της Ένωσης Καταστηματαρχών που μίσθωσε φορτηγό και εργάτες και μάζεψε κάποια σκουπίδια ο κ. Ταξιάρχης είπε ότι «αυτοί οι καταστηματάρχες βεβαίως και μπορούν να προστατέψουν τα δικά τους μαγαζιά και να καθαρίσουν τους δικούς τους χώρους. Εφ’ όσον αυτό γίνεται μπροστά στους δικούς τους χώρους, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Αν όμως βγει ένα φορτηγό και μαζεύει τα απορρίμματα σε όλη την πόλη, αυτό το καταδικάζουμε, διότι το θεωρούμε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Άλλο να καθαρίσει κάποιος το δικό του χώρο, το μαγαζί του, και άλλο να καθαρίσει όλη την πόλη».
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας γνωστοποίησε ότι χθες βγήκε ήδη ένα καδοφόρο και ένα απορριμματοφόρο με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να μαζέψει τα σκουπίδια από τους χώρους που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει το γεγονός ότι βγήκε επίσης και ένα φορτηγό με απεργοσπάστες.
Σε ότι αφορά το αν θα γίνει κάποια παρέμβαση στη λαϊκή ο κ. Ταξιάρχης είπε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι πρόκειται να γίνει στο χώρο και αν τελικά θα μαζευτούν τα σκουπίδια μετά την λήξη της εβδομαδιαίας αγοράς με ορισμένα άτομα από το προσωπικό ασφαλείας.





το αρθρο στην "ΠΑΤΡΙΔΑ της καρδιτσας".

1 σχόλιο:

  1. se ligo tha vgoun oloi stous dromous ypomoni me ayta pou pane na perasoune sti vouli tha tous vgaloun olous stous dromous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή