follow...

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

Εντολή στις αστυνομικές αρχές να σχηματίζουν δικογραφίες σε βάρος των καταληψιών των σχολείων της Θεσσαλονίκης έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγεωργίου. Με έγγραφη παραγγελία του προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «ανεξάρτητα εάν θα γίνει καταγγελία εκ μέρους των διευθυντών των υπό κατάληψη σχολείων» οι αστυνομικοί «οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται».
Και στο... αυτόφωρο
Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι το αδίκημα της κατάληψης διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως πέντε χρόνια φυλάκιση ενώ τονίζεται ότι μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία. ««Για κάθε μία περίπτωση (ιδίως αν λάβουν χώρα συλλήψεις δραστών) θα ειδοποιείται ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης ο οποίος θα δίνει τις αναγκαίες οδηγίες και θα ενημερώνεται και ο διευθυντής του λυκείου ή γυμνασίου για να μεριμνήσει για την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου» αναφέρεται στο έγγραφο του εισαγγελέα.

1 σχόλιο:

  1. Κυριε εισαγγελεα με το να στειλετε ενα παιδι στο αυτοφορο-φυλακιση το κανετε αυτοματως και εγκληματια λογω καταχρησης εξουσιας απο τους αστυνομικους επανω του.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...
    ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΩ!!!

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή