follow...

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ...

Σχεδόν υπερδιπλάσιες είναι οι αεροδιακομιδές που γίνονται από το «Σκυλίτσειο» προς την Αθήνα τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΙΝΟΧΙ Β.Βασιλειάδη και το μέλος Νίκο Σμυρνιούδη. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι αεροδιακομιδές  από το «Σκυλίτσειο» με το ΕΚΑΒ φτάνουν τις 100, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν 60-65. Πανελλήνια ο αριθμός τους ανέρχεται στις 1000 με κόστος διόλου ευκαταφρόνητο, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Βασιλειάδης απέδωσε την αύξηση των αεροδιακομιδών  τοπικά  «στις ανάγκες των καιρών, στην εξειδίκευση και στην πίεση των ασθενών».
Όνειρο και όραμα των γιατρών του «Σκυλίτσειου» θα ήταν «ούτε ένας ασθενής να μην πηγαίνει στην Αθήνα εκτός από εκείνα τα περιστατικά που χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης ή νοσηλεία στην Εντατική».                                                                    
Η ορθοπαιδική του «Σκυλίτσειου» έχει καταφέρει να περιορίσει τις αεροδιακομιδές στις απολύτως αναγκαίες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη Χίο όπως  τραυματισμοί στη σπονδυλική στήλη και ακρωτηριασμοί.      Σε περίπτωση που ο ασθενής ή οι οικείοι του έχουν διαφορετική άποψη, μπορούν να υπογράψουν μια άρνηση νοσηλείας και να καταφύγουν σε γιατρό της αρεσκείας τους.
  Η συνήθης πρακτική είναι να καλείται το ΕΚΑΒ στα βαριά και επείγοντα περιστατικά. Ο χρόνος έλευσης του  ΕΚΑΒ εξαρτάται από το φόρτο που έχουν τα πτητικά μέσα. Ο μέσος χρόνος αναμονής είναι 2-3 ώρες χρόνος που μπορεί να φτάσει τις 5-7 κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και το πτητικό μέσο του ΕΚΑΒ θα πρέπει να περάσει πρώτα και από  άλλα νησιά του Αιγαίου. Υπάρχουν βέβαια και τα περιστατικά εκείνα  που δεν είναι επείγοντα, χρήζουν όμως μεταφοράς σε νοσοκομείο της Αθήνας για εξειδικευμένη αντιμετώπιση - οι λεγόμενες μεταφορές.  Εκεί εντοπίζεται και το μεγάλο πρόβλημα μετά την απόφαση της «Olympic Air» να μη μεταφέρει ασθενείς με φορείο.

το αρθρο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ της χιου"

1 σχόλιο:

  1. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΑΡΑΒΕΣ δεν περιμεναμε και τιποτα καλυτερο αλλα δεν φταινε αυτοι μονο που αγορασαν την ολυμπιακη φταινε και οι υπουργοι που την πουλησαν αλλα αυτους ξαναψηφησε ο ελληναρας.
    Μπραβο ρε ελληνα αθανατε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή