follow...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Κόκκινη κάρτα από το ΣτΕ στη Μαριλίζα για την κατάργηση του ΠΔ Αβραμόπουλου


16 Οκτωβρίου 2009, 17:15


της Βασιλικής Κόκκαλη


Νομοθετικό κενό που πρέπει να καλυφθεί άμεσα εντοπίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην απόφαση της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου να καταργήσει με ένα μόνο άρθρο το Προεδρικό Διάταγμα του προκατόχου της, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που έδινε το δικαίωμα σε επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς να είναι μέτοχοι μέχρι 47% ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Το πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, στο γεγονός ότι η υπουργός Υγείας δεν καταθέτει καμία νέα πρόταση για το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα αυτό, απλά καταργεί τη ρύθμιση Αβραμόπουλου. Έτσι, όμως επισημαίνει το ΣτΕ, αναβιώνει προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα του 2001,  χωρίς όμως τις διατάξεις εκείνες που το 2008 κρίθηκαν παράνομες από την Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας. Για το λόγο αυτό το ΣτΕ προτείνει στην υπουργό Υγείας να προσθέσει στο καταργητικό σχέδιο διατάγματος διάταξη η οποία  θα «παγώνει» για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ του 2001 σχετικά με την αδειοδότηση των ιδιωτικών φορέων  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την εξέλιξη των εκκρεμών διοικητικών διαδικασιών στον τομέα αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι το καταργηθέν Προεδρικό Διάταγμα του κ. Αβραμόπουλου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 2 Οκτωβρίου, δηλαδή δυο μέρες πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές



Το αρθρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου